Tradicinė kulinarija – maistas ir patiekalai
ŠAKOČIAI:
Vaidas ir Laura Virkščiai
Pakruojo kaimas, Pakruojo r. Tel. Nr. +370 650 44 637
Šeimos verslas „Tradicija“ prasidėjo nuo promočiutės šakočio recepto. Tradicija gyvuoja jau keleri metai, per tą laiką pasipildė ir asortimentas: smaližiai gali gardžiuotis ne tik šakočiais, bet ir senoviškais sviestiniais sausainiais, tinginiu iš šakočio gabaliukų su įvairiais priedais, burnoje tirpstančiomis prancūziškomis kanelėmis ir kitais kepiniais. O užsukę į svečius pas Vaidą ir Laurą galite sudalyvauti ir šakočio kepimo edukacinėje programoje, kurios metu sužinosite visas šakočio kepimo subtilybes bei prie kvapnios arbatos ar kavos puodelio degustuosite „Tradicija“ asortimentą.
ALUS:
Aldona Udrienė
Jovarų k., Pakruojo r. Tel. Nr. +370 421 51 754 ; +370 687 72 908
Lietuviškas alus, gaminamas Pakruojo rajone, priemiestiniame Jovarų kaime esančioje šeimyninėje Aldonos Udrienės alaus darykloje. Jovarų alus gaminamas pagal vietines kaimiško alaus darymo tradicijas. Savitas gamybos būdas ir originalios, kelių šeimos kartų daugiau kaip 130 metų išsaugotos mielės suteikia šiam alui būdingą skonį bei kokybę. 2019 m. pavadinimas „Kaimiškas Jovarų alus“ Europos Komisijos pripažintas saugoma geografine nuoroda ir turi Tautinio paveldo produkto sertifikatą. Alaus darykloje vedamos edukacijos ir degustacijos.
VIRTIENIAI:
Sigutėnų kaimo bendruomenė
Sigutėnai, Pakruojo r. Tel. Nr. +370 698 56 737
Sigutėnų kaimo bendruomenė kviečia paragauti tradicinių virtienių. Jie nepaprasti – įdaryti bulvių koše su rūkyta šonine ir užkandami raugintais kopūstais. „Bulvėti virtieniai“ yra tipiškas šių kraštų patiekalas, žmonės visą gyvenimą tokius gamino ir raugintais kopūstais užkando, kol galiausiai suprato, jog maitinasi paveldu. Pagrindinė virtienių gamintoja – virėja Fėlė Aukselienė, o pagalbininkė – Janina Pabražinskienė.
VARŠKĖS SPURGOS, BULVIŲ BLYNAI, KUGELIS:
Žvirblonių kaimo bendruomenė
Žvirblonių k., Pakruojo r. Tel. Nr. +370 671 45 256
2021 m. Žvirblonių kaimo bendruomenė įgyvendino projektą „Atverkim senolių virtuvės paslaptis“, kurio metu skyrė didelį dėmesį maisto ruošimo tradicijų išsaugojimui. Remdamasi senovinėmis tradicijomis ir senaisiais receptais bei juos papildydama šiuolaikiniais produktais, bendruomenė sukūrė tris naujus produktus: bulvių blynus su kalafiorų-brokolių įdaru, kugelį su rūkytomis kiaulių ausimis ir varškės spurgas su uogomis. Žvirblonių kaimo bendruomenė sukurtus produktus pristato rajoninėse šventėse ir kituose renginiuose.
18+
Metų patirties
36
Darbuotojai
13
Meno kolektyvų
8
Skyriai